Защо да изберете ястия със свинско в студа

Малцина могат да устоят на ястия със свинско, особено щом денят намалее, а студът се увеличи. Уютът и топлината, които човек получава от добре сготвеното свинско месо, трудно може да се срещнат при други гозби. Неговият аромат може да покори сетивата и да накара съзнанието да приеме по-леко снега, поледицата и мраза навън.

Всичко това си има своето обяснение. Прочетете този текст и ще научите защо да хапвате повече свинско посред зима и въобще в студените месеци. Поръчвайте го смело и на място в заведения, и като храна за вкъщи. Вторият вариант е особено препоръчителен, тъй като ще ви спести излизане от дома в мразовит ден или вечер.

ЗАЩО ЧРЕЗ ЯСТИЯ СЪС СВИНСКО СИ ДАРЯВАТЕ ТОПЛИНА

Не само за Коледа и Нова година, а през целия студен период от годината е добре да ядете свинско. То неслучайно е сред най-популярните избори в кулинарията през зимата, а причината е проста. Тя е, че свинското е най-богатото на протеини от всички меса. Когато организмът ви усвоява протеините от него, отделя топлина, която загрява както тялото, така и душата. Биохимиците твърдят, че приемът на 100 калории протеин от свинското води до допълнителни 30 калории топлина над базисното ниво от 70.

Така чрез ядене на свинско месо човешкото тяло се поддържа по-загрято през зимата или другите студени етапи от годината. Същественото тук обаче е консумацията да е на месо с по-малко мазнини и не в прекалени количества. Иначе се забавят процесите по усвояване и обмяна на веществата.

Хранителните предимства на ястия със свинско

Друга съществена причина да избирате ястия със свинско месо, и не само през зимата, са отличните му хранителни качества. То е богато на витамин В12, както и на селен, цинк и магнезий. Изборът на свинско може да ви помогне и за отпушването на артериите и блокирането на лошия холестерол повече отколкото телешкото. Това е така, защото свинското съдържа по-малко наситени мазнини от другия вид месо.

Така че залагайте смело на него – и посред зима, и в пролет и есен, когато ви стане студено или дори само хладно. То винаги ще ви донесе така нужната топлина, ще ви нахрани пълноценно и ще ви накара да изпитате несравним уют. И отвъд всичко това ще ви носи и здраве.

с ястия със свинско ще се наядете пълноценно и ще се сгреете

УСЕЩАНЕТО ЗА ИСТИНСКА ДОМАШНА КУХНЯ ОТ ЯСТИЯ СЪС СВИНСКО

Когато навън започне рано да се спуска мракът, а студът ви кара да не искате да излизате от вкъщи, идва времето на свинското. Едва ли ще се намери някой, който да отрече уюта, придаван от аромата на класическите ястия със свинско. Те са истински пример за добрата стара домашна кухня, която събираше цялото семейство около трапезата. И то не само за празниците и специалните случаи.

Затова и е лесно обяснимо защо свинското е толкова търсено и в днешно време. То си остава все така значима част от менюто ни и в забързаното ни настояще. Връща ни към онези времена, когато всичко беше или поне ни се струваше далеч по-простичко. Мнозинството хора обожават да ядат свинско заради неговата крехкост и вкус, при това на сравнително поносима цена. То обаче не е месо само за бедните, защото може да бъде приготвяно по начини, подходящи и за най-взискателното небце.

РАЗНООБРАЗИЕТО ОТ ЯСТИЯ СЪС СВИНСКО МЕСО

Едно от най-големите предимства на класическите и модерни ястия със свинско е тяхното многообразие. Те могат да бъдат приготвени и за носталгичните, и за напредничавите; и за бедните, и за богатите; и за гладниците, и за фините любители на храната. Може да се приготвят с печене, пържене или варене. Има за всеки вкус и за всеки джоб, но едно е общото кратно между тях: винаги ще се нахраните добре и ще се почувствате топло и уютно. Свинско с картофи, свинско с гъби, свинско със зеленчуци и прочее – всичко се връзва фантастично!

КАКВИ ЯСТИЯ СЪС СВИНСКО МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ VICTORIA

Разнообразието е силно застъпено при ресторанти VICTORIA, що се отнася до менюто със свинско месо. Не се съмняваме, че тук ще намерите точните ястия, които да ви донесат жадуваната топлина в студеното време навън.

Свинско с гъби

Почитателите на свинско с гъби или свинско с гъбен сос имат два чудесни избора. Първият е сочният стек от свинско филе, домашен печен сос, рохки яйца, карамелизиран лук, мариновани чорбаджийски чушки и селски хляб. Порцията е не само вкусна, а и огромна (530 г) и много засищаща, така че гладът ще избяга от вас задълго. Вторият вариант е крехкото печено месце с домашен печен сос с гъбки и опушено картофено пюре. Той е също и за обичащите свинско с картофи, както е и великолепният…

жареният врат със задушени картофи с чесън и билки е от впечатляващите ястия със свинско

Жарен свински врат с патладжан по селски

Защото в това ястие има безумно вкусни задушени чеснови картофки с билки. Иначе основата на неговото изящество безспорно е маринованият свински врат на скара. Той е допълнен още с карамелизиран лук и селски патладжан с чесън, тиквички и овче сирене. Тази порция също е огромна (510 г) като сочния стек. Това са все ястия със свинско месо, които ще прогонят глада за доста време надалеч от вас.

Интернационални ястия със свинско

Ако сте от любителите на американската и гръцката кухня, с лекота ще намерите какво да си поръчате от VICTORIA. Свински ребра Америкън Стайл и гирос са точно за вас. Ребърцата са така изкусно мариновани, че се прибавя допълнителен вкус и мекота при приготвянето им на барбекю. Тези свински ребра, от които ще си оближете пръстите, са придружени със зеленчуков шиш за отличен хранителен баланс. Гиросът от жарено месо, домашна разядка Хтипити с патладжан, салатка и гръцка питка също е силен коз в нашето меню.

ЗА ФИНАЛ

Ето че научихте защо дори и подсъзнателно копнеете за ястия със свинско веднага щом застудее. Е, това време вече настъпи и с него и моментът да задоволите всяка своя прищявка за този обожаван вид месо. Изберете някое от изкусителните предложения на ресторанти VICTORIA и поръчайте доставка на храна до дома или офиса си. Така съвсем скоро ще се нахраните добре и ще се потопите в незаменима топлина и уют.

Има ли някой да не се съгласи, че свинското месо наистина е властелинът на зимата?!