Доставка на храна: Топ 10 идеи за Коледа

Всеки човек има различна идея за това как да направи празниците наистина празнични. Чаша вино с близък роднина, среща с приятел, когото не сте виждали от много време, защото “все не остава време”, някоя настолна игра или пъзел с децата, разходка в планините, ледена пързалка или дори книга на спокойствие…Но каквото и да правите, постоянното готвене не влиза в плановете. Така че ние имаме отлично решение – доставка на храна за вкъщи.

Защо да си поръчате храна за вкъщи

Защото има по-важни неща от това да готвите на Коледа. Разбира се, свинското на закуска е запазена марка на мнозина и нея никой не може да ви я отнеме. Но след това? Обед, вечеря, хора, които празнуват. А вие да седите до печката. Наистина няма нужда – със сигурност има по-приятни неща. Ние ще приготвим нещо за ядене вместо вас. В ресторанти Victoria не правим компромиси с качеството на храната, а освен това ястията се пакетират така, че да достигнат топли и свежи до вас. 

Топ 10 идеи за поръчка и доставка на храна за Коледа

Няма как изредим всичко от менюто ни, така че избрахме някои неща, които да ви препоръчваме. Менюто ни всъщност е доста голямо и по-разнообразно – може да го разгледате сами тук.

Традиционният вкус

За някои Коледа може да е канела и джинджифил, за други – свинско и зеле. Ние сме се постарали и в двете посоки, но първо ще започнем с месната. Предлагаме сочен свински стек от филе с с домашен печен сос с гъби, рохки яйца, карамелизиран лук, мариновани чорбаджийски чушлета и селски хляб. Ако това не е солидна порция традиция, здраве да е!

Още малко свинско

Второто ни предложение от свинско също е да си оближеш пръстите. Маринован жарен врат на скара със задушени чеснови картофи с билки и карамелизиран лук и селски патладжан с чесън, тиквички и овче сирене. Нали си представяте колко време ще ви отнеме приготвянето на тази вкуснотия? Е, във варианта с доставка за вкъщи със сигурност ще стане по-бързо.

Нетрадиционният вкус 

Свикнали сме със свинското, но това не означава, че ще оставим на заден план телешкото. Например Блек ангъс с чедър, в което месото е в тесто 48 часа, съчетано с доматен сос, английски бекон айсберг, мус от Филаделфия и сос Чедър с трюфел. Или телешко печено по селски, в което месото се пече бавно на пещ, а в добавка има рохки яйца, карамелизиран лук, мариновани люти чушлета и препечен селски хляб. 

Още по-нетрадиционен вкус 

Ние не искаме азиатците да си сложат мартеници, за да ядем азиатски ребърца, защото знаем, че те са си вкусни. Сочни свински ребърца в азиатски сос, билкови картофки и запечена царевица в масло с чили – не е като свинско със зеле, но е осезаемо вкусно. 

Същото важи и за оякодон с пилешко. Това е японско ястие с крехко пилешко месце в тай сос с яйце и карамелизиран лук, жасминов ориз, червена чушка, див лук и чили тогараши. 

Хапване преди имен ден

Хубавото на тези празници е, че преливат един в друг. И няма как да не познавате някой именник. Ясно е, че предвид естеството на случващото се, ще се наблегне на друг тип забавления, така че е добре да подложите нещо предварително. Нещо леко и набързо. Например тортила и панирано пилешко филе, авокадо, домати, чедър, филаделфия, майонеза и магданоз. Или домашно приготвена пилешка супа. Така гарантирано ще имате сили за дълъг купон.

Нещо наистина леко

Опитът, който всеки от нас има, сочи ясно посоката – трябва да имаме много сериозна мотивация, за да не прекаляваме с хапването по време на коледните празници. Проблемът е обаче, че тази мотивация просто се изправя предвид обстоятелствата. От една страна – вкусно е. От друга – просто не върви да отказваш на хората. Затова винаги е добре да се минава леко, когато може. Например с риба или салата. Скумрията по средиземноморски е отлично предложение – гриловано филе от скумрия с чеснови билкови картофи, домашно хтипити с патладжан и запечени чери домати със зехтин и чесън. Ако пък ви се вижда странно да хапвате риба по Коледа, салата Формаджи е насреща – микс от салати с чедър, пушена гауда, пармезан, печени чушки, сушени боровинки и смокинов дресинг. Домашната салата също е супер вариант – домати, запечено прясно сирене, пържени червени чушки с чеснов зехтин, маслини и хрупкави брускети.

И още леки похапвания

Продължавайки с горната тема – предястията са отличен вариант, ако знаете, че след тежка маса ви чака друга такава, но двете събития са разделени от достатъчно дълго време, за да огладнеете. Стартираме с печени чушки с филаделфия – към чушките сме добавили крем от Филаделфия и фета сирене с чесън и горски подправки и препечена брускета от ръчен хляб. Идеално междинно хапване. Имаме и пикантни крокети с Пепероне – крокети от тапиока с Ементал, чипс от Пепероне и бекон, сос Чедър и билково-чеснов сос. Имаме и без чесън – 

хрупкави кюфтенца от киноа със спанак и червени чушки, пушен сос и свежа спаначена салатка с чери домати и рохко пържено яйце. 

Пица за децата

Еми не е нещо гениално, но родителите знаят, че рецептата пица/бургери/картофки работи най-добре с децата им. В крайна сметка не всички деца ядат капама, свински пържоли, друсан кебап или пръжки. И затова ние насреща с решението – пица за вкъщи.

Имаме семейни пици, разделени наполовина – половинка Вегетариана с половинка Маргарита, или половинка Тоскана с половинка Наполи. Имаме и много пици, която тежат по килограм и половина – Капричоза, Калцоне, Кариола, Ди Монтаня и Сан Сиро. А имаме и рекордьорът Бонифачо, който доближава двата килограма, – това е много ядене (и съответно много спокойствие). 

Сладостта на Коледа

За част от хората сезонът на празниците е този, в който те по-често си “подслаждат” живота. За нас всяко парче сладко винаги е добре дошло, стига да не се прекалява. Предложението ни е за домашна италианска торта с крем маскарпоне, течен шоколад, кафе и италиански бутер бисквити. Друг вариант, който смесва сладкото със соленото е прекрасният ни чийзкейк с бял шоколад и смокини. 

Любовта ни към тиквата

Ние никога не сме крили колко много обичаме тиква – неслучайно имаме и специално тиквено меню. В него има всичко – крем супа, бурата с крем от тиква и спаначени кюфтенца, талиателе с крем от тиква, сирене и трюфел, ризото с крем от тиква, печена тиква с мед и орехи, и карамелена торта с тиква, маскарпоне, шоколад, лешници и бадеми. Честно казано на нас това ни звучи като двудневна тиквена диета и я препоръчваме с две ръце.   

ЗА ФИНАЛ

Празниците са за празнуване – а не да се готви постоянно. А и няма смисъл – празнуването от наша гледна точка включва съвсем различни изживявания. Така че ние сме насреща и ще ви помогнем с разнообразна храна за вкъщи. Вие само трябва да си харесате и да направите поръчка на храна.