Доставка на храна: Топ 10 идеи за имен ден

На много малко места по света имените дни се тачат така, както на Балканите. Да не говорим за всичките наричания, които вървят с всеки празник. Традицията казва, че на имен ден не се кани, което пък означава, че може да се стигне до забавния момент, в който изведнъж се изсипват гости, а вие не сте подготвени. Ние сме насреща с отлично решение – доставка на храна.

Защо да си поръчате храна за вкъщи

Защото има по-важни неща от това да готвите за празника – празникът не е за готвене, а за празнуване. Така че ние ще приготвим нещо за ядене вместо вас. В ресторанти Victoria не правим компромиси с качеството на храната, а освен това ястията се пакетират така, че да достигнат топли и свежи до вас. 

Топ 10 идеи за поръчка и доставка на храна за имен ден

Няма как изредим всичко от менюто ни, така че избрахме някои неща, които да препоръчаме. Менюто ни всъщност е доста голямо и по-разнообразно – може да го разгледате сами тук.

Тежко празнуване

Хората празнуват по различни начини. Някои го правят на тежка софра, други – с леко хапване. А има и трети – които го правят със сладки изкушения. Започваме с тези, които обичат да съчетват бавно ядене с дълги разговори. Маринован свински врат на скара със задушени чеснови картофки с билки и карамелизиран лук и селски патладжан с чесън, тиквички и овче сирене. Добре звучи, нали? Или пък бавно печено навито свинско месце с билки, крем сос с кестени и боровинки и запечени зеленчуци с ароматни подправки и трюфел сиренце. А може и телешко – бавно печено на пещ, с рохки яйца, карамелизиран лук, мариновани люти чушлета и препечен селски хляб.

Леко празнуване

Кюфтета за хапване? Винаги – сочни, печени на скара с пресни пържени картофки, мариновани чорбаджийски чушки с чесън и пресни билки и лютеница с овче сирене. Да си оближеш пръстите. Имаме и пържени кюфтета с домашен печен сос с гъбки, карамелизиран лук и опушено картофено пюре. 

Имаме и пържени пилешки крилца, глазирани с медено-пикантен сос с джинджифил и чесън, сусам и див лук. Или пък тапас с наденичка Чистора, домашно Хтипити, чеснова разядка с патладжан, млечни конци със сумак, опушени гриловани маслини, мариновани чорбаджийски чушки с чесън и билки и брускети.

Авокадо? Защо пък не

Много полезно авокадото не трябва да бъде подценявано. А ние имаме няколко различни нови предложения – например гуакамоле с пикантни скариди, фета сирене, чери домати, хрупкави раци и домашни гризини. Или пък авокадо с чери домати, моцарела, киноа, рукола и босилеково песто. 

Нещо, което иначе никога няма да направите 

Това си е като подарък – да пробвате нещо, което иначе няма да направите вкъщи. Например запечена талиателе със сьомга, тиквички, чери домати и свеж спанак, в сметанов крем с аншоа и чесън, запечени с Моцарела и пресен босилек. Или пък фетучини със скариди, пресен спанак, печени червени чушки, лайм и чесън. Да не говорим за филенца от сьомга в сос Холандез със задушен спанак с чесън, запечен „Mac and cheese“ (канапе от запечена паста с микс от сирена) и печени лешници.

Специалното агнешко

Честно казано, не виждаме причина агнешкото да се яде само напролет. Особено, когато сме толкова добри в приготвянето му. Може да избирате между сочни агнешки шишчета на барбекю, крехко агнешко месце със сос Гуакамоле и див лук, или агнешки кюфтета на барбекю със свежа салатка с домати и лешници. Разбира се и трите предложения имат още доста разнообразни и апетитни гарнитури.

Има ли пицата имен ден?

Това е въпрос, който е много подходящ да тормозите приятели си. А отговорът е да, има. Пада се на 9 февруари. Разбира се, вие на трябва да чакате само тази дата, за да си поръчате пица. А и ако на гости ще идват деца, винаги може да пуснете тънко, че днес, ама точно днес е денят на пицата. Пица на пещ, която пре превръща в топла и вкусна пица за вкъщи. И то с избор дали тестото да е втасало 48 часа, дали да е разточено на ръка, а за изобилието от вкусове няма смисъл да обясняваме, нали?

Пица за всичко и всички

Най-подходяща за подобни купони е семейна пица. Голяма, разнообразна и с шанс дори да получите две различни половинки. Например половин Капричоза с половин Маргарита. Наистина подходящо за гости, които няма да искат да прекалят с хапването, а ще се насладят повече на срещата с вас. Имаме и семейна пица, рекордьор по размер – Бонифачо. С доматен сос, пилешко роле, топено сирене, царевица, кисели краставички, кашкавал, зехтин и риган тя се доближа до тегло от два килограма. Идеално за повечко гости.

Само разядки

Да, знаем, че традицията повелява всяка къща през зимата да има кисели краставички, зеле и туршия, които веднага могат да влязат в употреба, но знаем също така, че традициите се променят. А пък и понякога тази комбинация омръзва. Тогава ние сме насреща с нашите предложения за вкуснотии като допълнение. Например запечени чушки с крем от Филаделфия и Фета сирене с чесън и горски подправки и препечена брускета от ръчен хляб. Или домашно Мелиджано от печени патладжани и чушки, с орехи и червени боровинки, поднесено с италиански селски хляб. Или пък пържени чорбаджийски чушки, мариновани с чесън и пресни билки, и запечени с прясно сирене и хрупкави брускети. 

Или пък вкусни салатки

Не сме чули някой някога да е отказвал салата Цезар. С хрупкаво пилешко филе, айсберг, пресен спанак, Чедър, Пармезан, крутони и сос Цезар тя ще донесе свежест и наслада. Разбира се, имаме още традиционни предложения – шопска салата, гръцка салата – и някои не толкова традиционни, но също толкова вкусни – например микс от салатки с белени домати, гриловано пилешко филе, зряло сирене с трюфел,сушени смокини, бадеми и смокинов дресинг.

Сладостта на празника

Няма да забравим тези, които си падат по сладката част. Шоколадовата панакота е отличен десерт. Същото важи и за любимото ни Панджиало – шоколадово брауни с орехи, крем с Маскарпоне и сладко от боровинки. 

ЗА ФИНАЛ

Празниците са за празнуване – а не да се пазарува, готви, чисти и подрежда. Затова ние сме насреща – ще ви помогнем с разнообразна храна за вкъщи. Вие само трябва да си харесате и да направите поръчка на храна.