Сядането на трапеза в светлия празничен неделен ден и споделянето на агнешко за Великден с близките е извечна традиция. Често пъти обаче пазаруването и готвенето ни излизат скъпо в прекия и преносния смисъл. Харчим доста пари за месото, купуваме несъобразено много, накрая преяждаме и не искаме и да чуем за него… до следващия празник.
Защо обаче на традиционния повод да не приложим нетрадиционен подход, за да поправим тези проблеми!? Защо, вместо всяка година да повтаряме едни и същи грешки, през тази да не поръчаме агнешко за Великден от ресторант с доставка на храна за вкъщи? Това е всъщност едно много разумно решение и ще се убедите, ако прочетете следващите редове.
ЗАЩО ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ РЕСТОРАНТ АГНЕШКО ЗА ВЕЛИКДЕН
Има няколко причини да се спрете на поръчка на агнешко за Великден от ресторант. Всяка от тях е важна повече или по-малко, така че помислете внимателно върху всички тях.
Пестите пари
Да, традицията повелява да си сготвим сами агнешко за този светъл празник и да нагостим близките си и себе си. Вече споменахме обаче как този подход накрая ни кара почти да се отвратим от това прекрасно и здравословно месо. То е богат източник на висококачествени протеини, както и на витамини и минерали като В12, желязо и цинк. Ако го хапваме по-редовно, ще подобрим работата на мускулите си и можем да предотвратим анемията. Заради преяждането по празника обаче после го пренебрегваме незаслужено.
Можете да решите проблема сравнително лесно. Ако не купувате излишни количества агнешко месо тази година, а поръчате на порции от ресторант за вкъщи, накрая може да ви излезе и по-изгодно. Не забравяйте и разходите за гъби, дреболии, подправки и всякакви други компоненти, които използвате за ястията в своето меню за Великден. Когато поръчате от ресторант, порциите ви пристигат право до прага ви, ядете ги и с това се приключва. Без остатъци, които ви водят към преяждането само защото ви е жал за дадените пари и време.

Пестите време
Да, празници са и има достатъчно време за покупки и готвене. Само че колко по-приятно би било просто да се отпуснете и да си починете след тежките работни дни. Натрупаната умора има нужда от освобождаване от организма, а това се случва при активно отпускане и забравяне за поредните задачи.
Общо ходенето на пазар за агнешко и останалите продукти плюс готвенето отнемат между 4-6 часа. Време, което бихте могли вместо това да прекарате в приятно залежаване с дрямка или филм. Или пък с разходка или спорт навън, за да вдигнете тонуса си и да се подготвите за обилното ядене. Ето защо имате още едно добро основание да поръчате от ресторант своето агнешко за Великден.
Пазите здравето си
В тази твърде сложна пандемична обстановка е добре при всяка възможност да не излизате сред много хора. Пазаруването е от онези дейности, които покачват значително рисковете за здравето ви. Това важи с особена сила за хипермаркетите с гъмжащите в тях тълпи. Когато поръчате агнешко за Великден от ресторант, порциите ще дойдат право пред вратата ви. Така ще сте в пълна безопасност и защитени зад стените на своята крепост.
КАКВО АГНЕШКО ЗА ВЕЛИКДЕН ДА ПОРЪЧАТЕ
Когато свършат Великденски пости, настава време за блажене. Различните ресторанти предлагат различни варианти за вашето меню за Великден, когато става въпрос за агнешко месо. Ние от VICTORIA можем да ви помогнем да имате чудесен празник с три предложения, които покриват всички традиционни изисквания. Започваме, разбира се, с най-традиционното сред тях…
Агнешко печено

Класическото ястие, което свързваме с Великден още от деца, е агнешко печено с гарнитура от картофи и зелена салата. Що се отнася до картофите, има различни варианти за приготовлението им, но ние ги предлагаме задушени. Крехкото агнешко ще се разтопи в устата ви, а големината на порцията ще ви засити, колкото и да сте гладни. Традицията повелява: без печено агнешко на празника не може да се мине.
Агнешко със спанак
Друго класическо ястие за трапезата на този светъл ден е агнешко със спанак. Месото е от обезкостена агнешка главичка и е изумително вкусно и сочно. Спанакът е задушен с чесън, а за да е завършена порцията, има и запечени картофи със сирене чедър. Съчетанието между всички тези съставки е фантастично и ще покори небцата на вас и на всички ваши близки на масата. Когато поръчвате агнешко за Великден, това ястие несъмнено трябва да присъства сред предпочитанията ви.
Агнешки кюфтета от агнешка главичка
Това предложение може и да не е особено традиционно за празника, ала пак е изключително вкусно. Нашите агнешки кюфтета са току-що изпечени на BBQ огън и ароматът и вкусът им са неповторими. За да е пълен разкошът, са поднесени с пържен батат и Меландзанa салата. Тя е с патладжан, естествено, както и с печени червени чушки, цедено мляко, чесън, свежи подправки и орехи. Комбинацията от сладкия картоф и Меландзаната се връзва идеално със сочните кюфтета.
ЗА ФИНАЛ
Надяваме се, че вече сте напълно убедени и защо трябва да си поръчате агнешко за Великден от ресторант, и точно какво да изберете. Ще си спестите доста пари и време за покупки и готвене. Ще си починете покрай празника, вместо да се товарите с поредните задачи. Не ще се отвратите от вкусното и здравословно агнешко заради принудителното преяждане.Затова направо огледайте нашето меню и поръчайте някое от предложенията ни с бърза доставка на храна право до своя дом. Обогатете традицията с VICTORIA.

